Юлія Вротна презентує свою збірку «Воблер»

admin 26.10.2016 16:24 ДОЗВІЛЛЯ

 

Поезія буває провокативною, брутальною, подекуди ризикованою і опозиційною. Це сміливо доводиться майстерністю слова молодої української поетки Юлії Вротної. З нагоди виходу в світ її дебютної збірки «Воблер» (18+) запрошуємо на презентацію книжки та неформальну зустріч із авторкою.

Юля Вротна – переможець національного етапу конкурсу Міжнародного ПЕН-клубу «New Voices»-2015, лауреат IV премії конкурсу від видавництва «Смолоскип» за збірку поезій, учасник низки інших поетичних та відеопоетичних конкурсів, форумів і фестивалів. У березні 2016 року нагороджена листом подяки від виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради за поширення українського поетичного слова, підтримку обдарованої молоді та активну участь у поетичному фестивалі «Поділля Open». Сфера творчих інтересів Юлії – поезія та відеопоезія, режисура.

«Воблер» – дебютна збірка віршів, що має чотири тематичні розділи та понад 45 вибраних поезій авторки, написаних протягом останніх декількох років. Представлені тексти неодноразово були відзначені на різноманітних поетичних конкурсах. Видання побачило світ у вересні 2016 року.
«всередині мене якось так чорно
немов у шахті
чи там видобувають вугілля
чи там знімають порно
чорти трикляті
я і закована і вільна
___
все відразу», – пише Юля у одному зі своїх віршів.

Упорядником текстів у збірці став молодий український поет, співавтор збірки поезій «Нас. Троє» Остап Микитюк, який виступатиме модератом на презентації видання. «...тут заховано посмішки, збудження та повідомлення авторки Тобі, мені, Твоєму другові чи подрузі», – пише він у своїй передмові до книги.

Ілюстрації до збірки надав художник Дмитро Красний. Відгуки на дебютне творче видання уже написали такі знані майстри сучасного вітчизняного поетичного слова та прози як Дмитро Лазуткін на Андрій Любка.

«Ця збірка – своєрідний симбіоз всіх моїх пристрастей: до поезій, до графічного дизайну, до психології взаємовідносин. Вона мала бути створена декілька років тому, але я перетримала тексти, про що ані трохи не шкодую – вийшов напій пристойної витримки. Приходьте перехилити келих зі мною», – запрошує на презентацію авторка.

Презентація відбудеться 29 жовтня в Літпабі «Крапка Кома» за адресою: м. Київ, вул. Володимира Антоновича, 14. Початок о 18.00. Вхід вільний. Долучайтеся до події у Facebook.

Усі охочі зможуть придбати збірку поезій та отримати автограф авторки. Виручені від продажу видання кошти будуть залучені у благодійному проекті.

Нашу подію вже анонсує Litcenter.

Контактна особа: Оксана Купер, oksan.cooper@gmail.com та/або 0672816985, 0939938186.

admin

ТЕГИ : література

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат