«Антипліткін»: святкування «Унгвар-стайл» в Ужгороді

23.09.2016 16:16 ДОЗВІЛЛЯ

24 вересня у дворику музею Бокшая в рамках Дня Ужгорода пройде «Унгвар-стайл» — це буде одна з локацій святкування.

Ми залежимо від того, як нас оцінюють? Чи ми самі здатні оцінювати і не бути залежними від оточення? Ми пишаємося громадським схваленням чи піддаємося громадському осуду? Ми не спатимемо ніч, переживаючи суперечку з начальником, чи наша психіка навіть не здригнеться, адже ми впевнені у своїй правоті? Це питання, відповіді на які свого часу шукає кожен із нас.

Оціночна залежність перетворюється на домінуючу брутальну прив’язку людини до суспільства.

Ми часто напівсвідомо чи свідомо залежимо від оцінок, від балів, від оцінних показників зовнішнього вигляду, якості зубів у наших посмішках, кольору і форми волосся, тату, аксесуарів та гаджетів найрізніших моделей і в найрізніших сферах нашого наддинамічного життя. Залежимо від оцінок прямих, уявних та нав’язаних ЗМІ.

Ця залежність перетворюється в систему пліток.
Плітки — це вірусне інфікування, з яким стикаєшся у кожній області України, і всюди вірус мутує по-іншому.

Оціночна залежність починається з дитинства. До певної пори дитина від неї вільна, а потім вона нав’язується і незабаром особистість сама починає її шукати.

Тобто, архетип «ти хороший — ти поганий» починає вибудовуватися всередині людини як цілісної психологічної системи ціннісних шкал.
Як вилікувати вірус?

«Антипліткін» — пігулки з матеріалу естетично-креативного плетива «Унгвар—стайл», що представлене у дворику музею ім. Бокшая.

Щоб відчути стиль, річ має відповідати унікальному культурному коду території, на якій живе громада. Ужгород, враховуючи його мультикультурність, має абсолютно незвичайний код. Саме тому ми пропонуємо почути, спробувати та відчути на смак сучасну багатогранну культуру Унгвара від музики хіп-хопу до йоги у просторі відкритого серця, через арт-лук і тату-мистецтво, до світу ритмів ковальства під сальсу, що перетікає у функціональне тренування для екстремальних забігів Карпатами. Після тренування пірнути у звуки електронної музики і смак насиченого та м’якого водночас аромату кави «Ungvar».

Прийнявши дозу справжнього «Антипліткіну», вірус слабшає і є можливість знищити плітки взагалі.
Перлиною події буде квест «Унгвар-стайл», що поєднає серця учасників темою кохання в Ужгороді, а спеціально створений бітовий ритм міста, огорнутий атмосферним вокалом голосу Alexa, відкриє відчуття звучання Вашого серця.

Тож якщо Ви читаєте цей матеріал із чашкою чаю або кави в руках, плануючи пасивний день після важкого тижня роботи, людей та подій, прощайтеся з цими думками. Зараз у центрі міста відбувається процес творіння нової креативної реальності і Ви можете стати його учасником.

Євген Забарило, менеджер культурних проектів ГО «Культурна ініціатива Коло»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат