Різьбар із Ужгорода презентував свої роботи у Хорватії

admin 31.08.2016 12:24 ДОЗВІЛЛЯ

 

Щороку, протягом кількох десятиліть поспіль, в Хорватії проводяться Дні культури русинів-українців. Обласний організаційно-методичний центр культури вже кілька років плідно співпрацює з Товариством русинів-українців Хорватії «Рушняк», яке очолює Владо Провчі

Справжній патріот своєї прабатьківщини, він систематично організовує різні культурно-мистецькі акції за участі українців з різних куточків держави. Особливо тісні дружні стосунки у нього склалися із митцями Закарпаття.

Цього року, як, до слова, і минулого, в рамках відзначення Днів культури русинів-українців, окрім концертної програми, відбулася виставки робіт ужгородського різьбара Костянтина Ковгана. Експозиція його робіт була розгорнута на площі в Матуї, Опатія. Майстер репрезентував свої рельєфи на народну тематику, а також круглу скульптуру. Його вироби, як відзначив організатор виставки Владо Провчі, користувались жвавим зацікавленням відвідувачів виставки, адже вони оригінальні й самобутні, демонструють близьку їм культуру.

На виставці також були представлені вироби українських майстрів народних художніх промислів та декоративно-прикладного мистецтва з власної колекції пана Владо.

Володимир Мишанич
«Карпатський об’єктив»

http://life.ko.net.ua/?p=13845

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат