Як   жив і працював ФРІ- табір «A.L.L. RIGHTS»-2016

admin 16.08.2016 15:22 ДОЗВІЛЛЯ

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів ФРІ-Табору «A.L.L. RightS»*-2016.

На зустрічі команда активістів розповіла як проходила підготовка до табору та яких результатів вдалося досягти. Організатори відзвітували, хто став цьогорічним партнером табору та подякували усім за підтримку, озвучили фінансовий звіт та розповіли про особливості цього табору. А також, поділилися планами на наступний рік.
Юлія Дуб – координатор проекту подякувала усім тренерам, партнерам та учасникам. Цьогорічними партнерами табору стали: провулок «Гірчичне зерно», мережа аптек «D.S.», Ужгородський національний університет, пекарня ДІК, громадські організації «Центр громадянських свобод» та «Євромайдан SOS» «Єдине студентство», Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради, а також приватні особи – Роман Богуславський, Андрій Шекета, Михайло Каменєв, Федір Щуренко,   Володимир Цигика
Олександра Русин, HR, відповідальна за програму каже: «Однією з найгучніших тем стали гендерні стереотипи з соціологом Маріанною Колодій. Взагалі учасники довго не відпускали доповідачів, оскільки спілкування було напрочуд цікаво. Тривали також символічні ватри, під час яких у теплій вечірній атмосфері можна було обговорити свободу дій, захист прав людини у критичний період, права людини під час війни, права нацменшин, зростання у громадському просторі та ін».
Для підняття настрою та фізичного тонусу щоранку відбувалися руханки. Пізніше – дебати, що дали змогу учасникам зрозуміти, наскільки вони можуть виразити свою думку і як їм це вдається. Дуже цікавим став квест, що подарував чимало позитивних емоцій. Вправа «моделювання» вчила переборювати ситуації та досягати в них успіху. Додавали тем для дискусій і перегляди фільмів.
О. Русин розповіла і про душевні моменти табору. Так, фрі-табір, за її словами, неможливий без обійм, це зближує всіх людей. Крім того, зближували учасників й екскурсії. А найактивнішим діянням стали постійні дискусії, що допомагали запам’ятовувати інформацію, отриману на лекціях.
Географія учасників: Одеса, Ужгород, Харків, Київ, Калуш, Маріуполь, Кропивницький, Вінниця, Львів, Суми, Чернівці, Чернігів, Чоп, Мукачево, Миколаїв, Володимир-Волинський, Сєвєродонецьк.
За словами Юлії Дуб, загальний бюджет табору склав 26805 грн. Партнерська допомога, надана ресурсами, становила близько 9115 грн (транспорт, продукти, поліграфія тощо), а готівкою - 7500грн. Основними витратами стали харчування і поліграфія, на кожну витрату організатори зберігають чеки та сумлінно звітують.
Мілена Поляковська, учасниця табору зізналася: «Табір подарував мені незабутні враження. Я познайомилася із дуже привітними і відкритими до спілкування людьми. Можна було відчути атмосферу, яку учасники привезли з собою із власних міст. Кожен хотів ділитися враженнями, думками, розповідати про свій край і пізнавати щось нове. Якими б ми не були різними, але завжди могли знайти спільну мову».
Наприкінці прес-конференції відбулося символічне святкування і закриття цьогорічного проекту.
* ФРІ-Табір з прав людини - “A.L.L RightS: Activasm-Law-Liberty” – це освітній молодіжний проект, метою якого є підвищення обізнаності у сфері прав людини молодих людей, віком 16-25 років, з усіх куточків України, котрі протягом 3 місяців після табору організуються в як мінімум 3 громадські організації та почнуть реалізовувати проекти по захисту прав людини. Табір відбувся з 30 липня по 4 серпня 2016 року. на території санаторію-профілакторію УжНУ «Скалка» (с. Кам’яниця Ужгородського р-ну).

Джерело: Ужгородський прес-клуб

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат