Закарпатські художники представлять свої роботи в Польщі

admin 12.08.2016 08:52 ДОЗВІЛЛЯ

Європейська Столиця Культури Вроцлав 2016 і галерея Awangarda BWA запрошують на проект Ступінь Залежності / Колективні практики молодих українських художників 2000-2016 рр.


Напрям візуального мистецтва в рамках Європейської Столиці Культури 2016 у Вроцлаві - це виставки, інтервенції в публічному просторі, лекції. Це також пожвавлення мистецького середовища у Вроцлаві, проекти художників з усієї Польщі, співпраця художників з різних країн з польськими та європейськими культурними інституціями.

Міхаїл Бієнек, куратор відділу візуального мистецтва Європейської Столиці Культури 2016 у Вроцлаві: «В рамках виставки Ступінь залежності ми зможемо побачити роботи понад 50 художніх колективів з України. Цей проект надзвичайно цікавий як художньою, так і соціологічною складовою, оскільки розглядає феномен взаємодії. Разом з кураторами ми зауважили, як багато співпрацюють художники в сучасних мистецьких колах України ще з кінця 90-х років. Ми вирішили придивитися до них ще ближче».

Кураторами проекту є колектив художників з України - Відкрита група. До постійного складу групи входять і закарпатці Юрій Білей, Антон Варга, Станіслав Туріна, Павло Ковач. За чотири роки існування Відкрита Група стала помітним явищем в культурному просторі України й Центрально-Східної Європи, здобула головну премію Pinchukartcenre, взяла участь в проекті українського павільйону на Венеційській біенале в 2016 році.

Виставка Ступінь залежності - це аналіз важливих художніх осередків та колективних практик сучасної сцени українського мистецтва, завдяки дослідженню самих понять взаємодії, колективу та середовища. Ці феномени є особливо актуальними для українського суспільства останніх років. Такі слова, як взаємодія і співпраця, постійно набувають нових значень, нового звучання. Попри це, художні середовища - одне з найменш досліджених явищ в сучасному українському мистецтві.



Проект складається з чотирьох розділів :

• взаємодія - одноразова, короткочасна;
• взаємодія - колективна, систематична;
• взаємодія - як наслідок утворення середовища;
• взаємодія - дослідження феномену колективу як такого.

Серед учасників виставки імениті митці, як-от Анатолій Белов & Оксана Казьміна (Київ), Любомир Тимків(Львів), Віталій Кохан & Гамлет Зінківський (Харків), Олексій Салманов (Київ), Лапов & Євген Королетов (Луганськ), Антон Варга & Станіслав Туріна (Львів) та багато інших.



Також в рамках експозиції будуть представлені самоорганізовані середовища з Києва, Харкова, Херсону, Львова, Ужгорода а також ті, територіальну належність яких достатньо важко окреслити.

Виставка відкриється 19 серпня о 19:00 у галереї Awangarda BWA Wrocław, ul. Wita Stwosza 32, Wrocław. Передбачене   також Afterparty -   концерт «Lyudska Podoba» і Ptakh - Anton Degtyarev, в клубі UFF. Вхід вільний.

http://zaholovok.com.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат