Пригоди ужгородця в Монголії

admin 29.07.2016 11:02 ДОЗВІЛЛЯ

Закарпатці відомі своєю схильністю до далеких подорожей. Доведено, що дорогу Колумбу до Америки показали саме наші люди, що поверталися звідти із заробітків.

Про це розповідає ужгородець Олександр Герешко нв своїй сторінці у Фейсбуці.

Але є у нас особливі мандрівники. То на мотоциклі збігають в Африку чи на північ Європи. А днями ужгородець Юрій Шторм (Феофанов) в невеличкій групі джипістів з України вирушив в Монголію до пустелі Гобі. Джипи доїхали до Улан-Батора.

Позаду 7 тисяч кілометрів шляхами України та Росії. Через такі унікальні місця, як, скажімо, Байкал. На всьому монгольському кордоні з півночі на тисячі й тисячі кілометрів всього два пункти перетину кордону. Один на початку, другий на кінці. В планах заїхати через дальній і повернутися через ближній. Та в Улан-Баторі сталася неприємність. Виявляється, навіть у серйозних джипів є деталі, що служать не більше 10 тисяч кілометрів. На одній з машин вилетів підшипник в мості.

Команда вирішила розділитися навпіл. Одна група вирушає додому, друга сьогодні вранці взяла курс на Гобі. Саме в цій групі ужгородець Юрій Шторм. Я домовився з ним про розповідь від першої особи. Та зробити це буде непросто. Адже вже в Улан-Баторі почалися проблеми із зв'язком.

Перекладача з монгольської або англорозуміючих там нема. Пропонували Юрію якусь інтернет-картку, але що з нею робити він поки що не розібрався. Так, чи інакше, матеріали будуть. Питання в часі. Побажаємо українцям вдало і без втрат подолати одне з найнесприятливіших місць на Землі - пустелю Гобі і повернутися додому.

http://uzhgorod.net.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат