У Хусті пройшло ліричне свято авторської пісні

admin 25.07.2016 08:54 ДОЗВІЛЛЯ

Видовищний бардівський фестиваль у місті над Тисою проходив уже вдруге, однак у оновленому форматі – у центральному міському парку виконавці авторських пісень та поезії збиралися вперше.


Під музику води, неподалік штучного водограю романтичними мотивами радували присутніх на дійстві індивідуальні виконавці Іван Ропай із Буштина, Сергій Маслов, Микола Шпеньович, Едуард Добжелецький, Едуард Бісун, Вікторія Сливка, Михайло Товтик із Хуста, гурт «Вотр Флай» із Нижнього Селища, а також відомі на теренах області музиканти Василь Полажинець і Роберт Тіводор. Декламуванням власних віршів тішили краян Оксана Васількова, Надія Налягака і гості з Виноградівщини Світлана Кедик та Іван Голбан. Особливого ж колориту надав святу виступ етно-поп гурту «Чаламада».

Утім найбільше розважати присутніх на фестивалі довелося веселим і кеативним ведучим, учасникам творчого об’єднання «ЙО» із Нижнього Селища Яріку Русанюку та Славкові Кошану.

Крім того, під час фесту працювала студія майстрів, де для присутніх на святі організатори презентували чимало цікавих розваг. Тож охочі могли розв’язати «музичний» кросворд, узяти участь у майстер-класах малюнку на воді та гри на гітарі.

–Прагнемо не просто збагатити культурно-мистецьке життя нашого краю, але й створити видовищне свято талантів. Саме творчі особистості мають впливати на формування духовного світогляду населення, тож хочемо їх підтримати, згуртувати. Не дарма фестиваль має назву «Ватра дружби збирає друзів». Назва у нас дійсно відповідає змістовому наповненню, – зазначила для редакції новин «Карпатського об’єктива» виконувачка обов’язки начальника управління культури, молоді і спорту Хустської міської ради Мирослава Криванич.

Своїми враженнями від заходу охоче ділилися й присутні на святі.

–По-перше, тішить оновлений парк відпочинку. Довкола гарно і є де погуляти з дитиною. По-друге, приємно, що такий незвичний фест проходить саме тут, адже дійсно зона дозвілля дозволяє розслабитись у затінку дерев, налаштуватися на музичну хвилю і сприймати виступи всіх учасників по-іншому, – наголосила хустянка Юлія Кочіш.

Слід зазначити, що під час фестивалю у центральному парку Хуста справді панувала домашня атмосфера. Стилізовані під хатній інтер’єр альтанки, які слугували сценою, дійсно дозволяли краянам налаштуватися на романтичну хвилю і з особливим ентузіазмом та піднесенням поринути у світ високого мистецтва. До речі, зі слів організаторів, на наступний рік фест також трохи змінить формат і здивує краян новими «родзинками».

Марина АЛДОН
«Карпатський об’єктив»

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат