Ужгородський театр закрив 70-й сезон "Орфеєм та Еврідікою"

Богдана Магас, студентка відділення журналістики УжНУ 12.07.2016 09:04 ДОЗВІЛЛЯ

10 липня у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв відбулося закриття 70 театрального сезону драмою « Орфей та Еврідіка».  

Прем’єрі вистави передувала перс-конференція для журналістів, де можна було більше дізнатися про задумку драми та глибше проникнутися планами та ідеями організаторів.  

«У цьому театральному сезоні   відбулися шість прем'єр, реалізувався проект малої сцени, відбувся дебют режисера Фіщенка. Отож, дещо вдалося втілити в життя, а те що не вдалося залишається у наших головах для подальшої реалізації з чудовим творчим складом», - розповів керівник літературно-драматичної частини театру Олександр Гаврош. Його колега – художній керівник театру Василь Шершун   зазначив, що минулий сезон був складним. Не так легко обрати п’єсу для постановки і дуже багато коштів витрачається на поїздки до інших міст гастролювати. «Мене тривожить і вигляд нашого театрального залу. У планах - оновити стільці, які коштують 5 млн. гривень, а із зовнішньою допомогою цю цифру можна зменшити у рази. Щодо планів на майбутнє: досить важко прогнозувати, але у нас завжди виникають задуми та творчі пропозиції, не все одноголосно ми вирішуємо проблеми, але стараємося шукати найбільш вигідний компроміс, який влаштує загалом усіх».

Директор театру Василь Марюхнич розповідав про прем’єру вистави «Орфей та Еврідіка», написану ще в 1926 році   французьким режисером Ж. Кокто. «Це історія про нас, про почуття, потребу любові, про бережне ставлення один до одного та про вічну згадку кохання», - зазначив директор театру. Пізніше до прес-конференції приєднався режисер-постановник Олександр Саркісьянц, який був не надто багатослівний, але зауважив: « Якщо ви просто любите театр, то після сьогоднішньої драми ви будете в нього закохані».

Таки справді, п’єса не залишила байдужими глядачів. Зал був переповнений, актори на сцені зіграли свої ролі наче востаннє. На завершення вистави глядачі гучними оплесками проводжали трупу. Тож 70 ювілейний театральний сезон можна вважати вдало закритим завдяки зусиллям всієї творчої команди, яка наполегливо працює від сезону до сезону і не думає розслаблятися, адже попереду новий, 71 сезон. Отож, «завіса!».        

Богдана Магас, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат