Як угорці святкували День національної єдності

admin 08.06.2016 08:34 ДОЗВІЛЛЯ

Днями в Закарпатському обласному музично-драматичному театрі відбулись урочисті заходи, при­урочені до Дня єдності угорського народу

Цього року 4 червня в Закарпатському обласному музично-драматичному театрі відбулись урочисті заходи, при­урочені до Дня єдності угорського народу, та вистава «Бетярська гра» за участю Дьордя Ференці й «Rackajam», організовані Закарпатським народним інститутом за підтримки Товариства угорської культури Закарпаття та Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.
Як угорці святкували День національної єдності (ФОТО)
Розпочалося все урочистим дійством, у якому взяли участь поважні гості, зокрема керівництво ТУКЗ на чолі з Василем Брензовичем, спікер парламенту Угощини Ласло Кеверо, Надзвичайний та Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні Ерно Кешкень, Генеральні консули Угорщини Ендре Саліпскі та Йожеф Бугойло й Генеральний консул Словаччини Янка Буріанова, представники обласного та муніципальних органів влади нашого краю.

Відкрила захід Елеонора Молнар, президент Закарпатського народного інституту, а відтак запросила до слова Ласла Кевера, який розповів: «Зовсім недавно, у 2010 році, парламент Угорщини прийняв рішення святкувати День національної єдності саме 4 червня. Історія свята сягає корінням 1920 року, коли був підписаний Тріанонський мирний договір. Цього дня ми згадуємо про те, що Угорщина втратила дві третини своєї території. Мільйони угорців залишилися за межами батьківщини (за деякими даними, близько 3,5 мільйона чоловік). Багато років 4 червня вважалося днем національної жалоби. Але сьогодні це День національної єдності угорського народу. Нашу історію супроводжували різні події, інколи нам здавалося, що ми загнані в глухий кут, але ми б не були угорцями, якщо б не намагалися виходити з цих складних ситуацій переможцями».
Як угорці святкували День національної єдності (ФОТО)
Відтак розпочалося захопливе дійство, яке перенесло всіх присутніх в інший світ, перетворило цей день на справжнє свято. Вистава об’єднала в собі танцювальні та музичні номери, під час яких на задньому екрані показували уривки з фільмів. Артистам аплодували стоячи, усі, хто відвідав захід, були під враженням від побаченого й залишилися дуже задоволені.

http://transkarpatia.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат