Закарпатці разом з угорцями відзначатимуть День Дунаю

admin 31.05.2016 22:36 ДОЗВІЛЛЯ

Щорічно наприкінці червня у 14 країнах басейну річки Дунай під егідою Міжнародної комісії із захисту р. Дунай відзначається спільний пан-європейський захід – День Дунаю.


В Україні, в басейні річки Тиса це свято традиційно проводиться під гаслом «Тиса – молодша сестра Дунаю».

Згідно з домовленостями української та угорської cторін святкування з нагоди 10-ї річниці проведення Дня Дунаю в басейні р. Тиса відбудеться 28 червня 2016 року за участі представників Міжнародної комісії із захисту р. Дунай, Представництва Європейського Союзу в Україні, Міністерства екології та природних ресурсів України, Держводагентства України, Міністерства регіонального розвитку Угорщини, Головного державного управління водного господарства Угорщини, керівників прикордонних областей двох держав та місцевих органів самоврядування обох сторін, – зазначає Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса.

Відповідно до Протоколу позачергової зустрічі заступників Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах було вирішено, що у створі 724 км р. Тиса біля с.Галабор Берегівського району Закарпатської області угорською стороною буде змонтовано тимчасовий понтонний міст між двома берегами річки, кожна із сторін забезпечить влаштування відповідної інфраструктури і тимчасового пункту перетину з метою участі у святкових заходах. Цей міст стане символом загальнотисянського єднання та ще одним кроком до «Європи без кордонів.

PMG.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат