У Замку "Паланок" відкриють меморіальну кімнату Ференца Казінці

admin 28.09.2015 11:04 ДОЗВІЛЛЯ

3 жотвня, о 17.00 у Мукачівському замку "Паланок" відбудеться   урочисте відкриття «Меморіальної кімнати Ференца Казінці».

Меморіальна кімната присвячена вшануванню пам’яті Казінці Ференца (1759–1831), угорського поета, письменника, літературного перекладача та новатора угорської мови, який був ув’язнений на шість з половиною років за участь у якобінській змові. Останні десять місяців цього терміну, тобто з 1 серпня 1800р. по 28 червня 1801р. Казінці провів у в’язниці Мукачівського замку.

Через картини та тексти виставка відображає розвиток кар’єри письменника до моменту його ув’язнення. Відвідувач має можливість бачити стилізовану камеру в’язниці. Виставка відтворює також роки, проведені у м. Сепхолом після звільнення, і тим самим показує яким чином став Казінці першим літературним організатором своєї епохи і лідером руху оновлення угорської мови.

Меморіальна кімната створена за фінансовою підтримкою Самоврядування району «Будавар» (район №1 м. Будапешт). Організація та оформлення виставки здійснена Літературним музеєм ім. Петефі (Будапешт).

admin

ТЕГИ : Ференц Казінці

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат