У мистецькому кафе Ужгорода відкриється нова виставка

admin 28.09.2015 10:58 ДОЗВІЛЛЯ

Завтра, 29 вересня, в ужгородському арт-кафе "Voto" відкриється виставка художниці Лесі Корж "Світлограй".

Леся Корж – мисткиня з нового покоління українок, що плідно працює в різних видах мистецтва: в живописі та скульптурі, станковій та книжковій графі-ці. Займається художньою керамікою та гончарством, текстильними техніками та дитячою іграшкою, автор-ськими прикрасами та писанкарством.
         
Освіту художниця здобула в Ужгородському коледжі прикладних мистецтв ім. А. Ерделі та в Львів-ській національній академії мистецтв. З 2012 року є членом Національної спілки художників України. Учасник двадцяти керамічних та живописних симпозіумів та більше ніж 50 всеукраїнських та міжнародних виставок.

Автор поетичної збірки „Ладо-день” (2012 р.), публіцистичних та мистецтво знав-чих статей, досвідчений педагог з практичних художніх дисциплін, теорії й історії мистецтва, та учасник наукових конференцій.
           
Леся Корж є лауреатом І премії Міжнародного молодіжного живописного пленеру в м. Перемишль (Польща);   ІІІ премії Всеукраїнської виставки „Трієнале скульптури-2008” та І премії Черкаської обласної виставки-конкурсу „Кохання. Вічна тема мистецтва - 2010”.
Персональні виставки:
„Писанка” (Закарпатський краєзнавчий музей, 1996 р.),
„Пробудження” (Черкаський обласний музей, 2013 р.);
„Лаврський пленер” (Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, 2013 р.);
Персональна виставка „Холодне море. Імпровізація” (Черкаський обласний музей, грудень 2014 року – січень 2015 рік), (Черкаська обласна бібліотека ім. В. Симоненка, лютий-березень, 2015 рік);
„Весняна” (Національна спілка письменників України, м. Черкаси, квітень-травень 2015 рік);
„Добридень тобі! Україно Моя!”, м. Черкаси (Музей «Кобзаря» Т. Шевченка,   червень-липень 2015 року), (Черкаська обласна бібліотека ім. В. Симоненка, серпень, 2015 рік);
„Мальовнича Україна”, (Національний заповідник „Батьківщина Тараса Шев-ченка”, Моринці, Звенигородщина, серпень-вересень 2015 року).


       
Твори художниці зберігаються в Національному музеї кераміки в Опішному, Національному музеї-заповіднику в Буші, ЗАТ „А/Т Глини Донбасу” в м. Слов’янськ, Хустській міській картинній галереї та в Черкаському обласному художньому музеї; приватних колекціях України, Польщі, Словаччини, Придністров’я, Угорщини, Франції, Австралії, США та Канади.  

admin


За матеріалами організаторів

ТЕГИ : Леся Корж

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат