Учора відбувся славний фестиваль "На Синевир звуть трембіти"(ФОТО,ВІДЕО)

admin 31.08.2015 11:49 ДОЗВІЛЛЯ

Відвідали фестиваль звичайно ж і головні його гості - очільник Закарпаття Геннадій Москаль, представники місцевої влади, а також керівництво Ужгорода та Ужгородського району.


Колоритною родзинкою фестивалю став кінний козачий театр з Луганська, який викликав справжній фурор. На фестивалі злилися воєдино найпотужніша енергетика багатовікових Карпатських гір, невимовні пейзажі, захоплююче шоу козаків з Донбасу, віртуозність їх трюків, відчайдушність хвацьких козачих пісень і бере за душу зворушлива ліричність.

На святі можна було познайомитися з славними закарпатськими і козацькими традиціями, скуштувати страви різної кухні, а також долучитися до традиційних козачим ремеслам і споглядати на власні очі історію предків українців - козаків. Приміром, козаки представили звичаї і традиції козацтва, які передаються з покоління в покоління - рубка і фланкіровка шашкою, володіння батогом і нагайкою і звичайно ж козацька весілля.

Після козачого вистави всі гості свята рушили до перлини Карпат - озера Синевир. До речі, навіть незважаючи на круті схили гір, все піднялися легко. Тут то якраз розкрилася вся повнота фестивалю - столи з національною кухнею, ярмарок страв, предмети рукоділля місцевого населення.

Місцеві дуже радіють, що фестиваль нарешті відродився і вірять у зміни, які прийшли зі змінами в обласної влади.

При цьому люди дійсно пишаються тим, що живуть в Закарпатті - це видно навіть по обличчям перехожих.

Безліч місцевих жителів людей ходять в національних українських вишіванках- як дорослі, так і маленькі діти, майбутнє краю.

Дивишся на цих діточок, в плісированих спідничку в квіточку, визнаних тонкою ниткою носочках, хусточках і неймовірно красивих батистових сорочках з мереживами - і душа співає і серце радіє.

Юлія Давидова, Закарпатський кореспондент

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат