Пасхальне "Дерево миру" з Німеччини переїде до Мукачева

admin 15.04.2015 11:14 ДОЗВІЛЛЯ

19-го квітня, у першу неділю після Пасхи, о 16:00 вперше школярами всіх мукачівських шкіл та району буде прибрано писанками одне із унікальних дерев Еко-Центру.


Ініціативна група мукачівців разом із благодійним фондом "Віта Дольче" вирішили перейняти німецьку традицію і продовжити життя пасхального сімейного дерева сім’ї Крафт у дендрарію Мукачівського Еко-Центру.

"Ось уже півстоліття сім'я Крафт з німецького міста Заальфельд до Великодня прикрашає яблуню у своєму саду, як це роблять і багато інших німців, вбираючи традиційне пасхальне дерево Ostereierbaum. Ця традиція так і залишилася б милим сімейним звичаєм, якби Волкер Крафт не використав для цієї мети ні багато ні мало 10 000 розфарбованих яєць!. Тепер подивитися на це дивовижне видовище збирається безліч туристів. А Великодні яйця для прикраси чудо-дерева надсилають люди з різних куточків Німеччини.

На жаль, цього року дивовижне пасхальне дерево вбирається останній раз. Сім'я Крафт прийняла рішення більше не наряджати свою яблуню, тому що це стає дуже клопітно для літньої пари, адже господареві будинку в цьому році виповнюється вже 80 років", - розповідають організатори.

Після прибирання дерева буде відправлено курєрською поштою кращі світлини цього чудо-дерева та лист-запрошення сім'ї Крафт на святкування наступного Христового Воскресіння у Мукачево.

А найактивнішим учасникам події, які принесуть найбільше крашанок, від БФ "Віта Дольче" буде вручено кілька призів, зокрема - книгу "Воїнам світла", а також на травневі   вихідні   для 14 переможців різного віку видавничою волонтерською групою "Серце патріота"   буде організовано туристичний рафтинг від міжсанаторно-курортної флотилії "По Тисі разом".   Від екоцентру в подарунок переможці отримають набір квітів для озеленення своїх осель.

http://goloskarpat.info/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат