Дні Шевченкового 200-річчя (ВІДЕО)

Rionews 10.03.2014 11:12 ДОЗВІЛЛЯ

200 років з дня народження Тараса Шевченка вперше відзначили достойно. Наймасовіше святкування тривало на Майдані у Києві, хоча в областях також зібралося чимало людей для вшанування Великого Пророка, який майже досконало передбачив майбутнє України.

"Шевченко пропонує три ключові національні ідеали, три найголовніші цінності, що повинні визначати орієнтири життя української людини: Бог, Україна, Свобода. Життя українця – це у розумінні поета насамперед життя з Богом, Творцем усього сущого, Батьком правди і волі. З віри у вищу силу формується і любов до ближнього. Другий ідеал митця – Україна – випливає із тісного зв'язку кожної людини з рідною землею. А це закорінення вимагає й осмислення та дії: треба бути відповідальним за Україну перед Богом, предками і нащадками. Нормальне життя людини і народу неможливе без свободи. Багатовікове рабство, зовнішня та внутрішня неволя здеформували психіку українців. Тому третій ідеал Шевченка – це утвердження цінності Свободи.

Мусимо взяти до уваги всі заповіти Шевченка, сповідувати всі його ідеали. Тільки тоді розбудуємо таку державу, в якій українці не почуватимуться чужими. І на тій «оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі», - розповідає Оксана Кузьма,
доцент кафедри української літератури на сайтіМедіацентру УжНУ.

"Кобзар" Тараса Шевченка майже два століття цитує народ, вірші лише набувають актуальності в часи агресії щодо України, яку здійснює Росія.

На відео - студенти відділення журналістики УжНУ, які читають вірші Тараса Шевченка.  

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат