30 дітей вчилися випікати круасани та хліб у Валентина Штефаньо (ФОТО)

admin 16.10.2014 10:24 ДОЗВІЛЛЯ

15 жовтня відомий ужгородський кондитер і шоколадьє Валентин Штефаньо провів майстер-клас для діток по випіканню круасанів та запашного висівкового хлібу.

Майже 30 пар дитячих очей уважно стежили за професійними рухами кондитера і з готовністю чекали моменту допомагати у захопливій справі.

Спочатку школярі гуртом і голосно перерахували інгредієнти з якими доведеться працювати, а потім вислухали настанови Валентина про те, як важливо витримувати температуру та правильні пропорції. Потім всі долучилися до формування однакових буханок хліба, порції тіста для яких були ретельно зважені. А поки буханки, що підросли, помістили у піч, нагріту до більше ніж 200 градусів, всі попрямували в інше приміщення – вивчати технологію виготовлення круасанів.

Тут дітлахам дуже сподобався апарат, що розкатував тісто з прошарками масла. Далі Валентин Штефаньо поділив його на рівнобедрені трикутнички і кожен школяр загорнув свій власний круасан і відклав на піднос підростати.

А тим часом в печі вже підрум’янився хліб і його почали викладати на стіл. По цеху миттєво розлетівся аромат хрусткої скоринки, а самі хлібини приємно потріскували. За словами кондитера, правильно спечений хліб повинен бути таким «музичним».

Наостанок, на всіх чекав сюрприз: серед юних пекарів виявилася іменинниця. В зал внесли заздалегідь виготовлений торт з її зображенням та 7-ма свічками, які Емірія задула, загадуючи бажання. Дітки хором заспівали вітання з Днем народження, а потім виконали гімн України. Завершився чудовий час поїданням щойно спечених круасанів (ласування ж торту перенесли в клас).  

«Мені дуже приємно ділитися досвідом з малечею. Сподіваюся, ми посіємо зерно, яке з часом проросте і хтось із них ймовірно стане хорошим пекарем в майбутньому. Ми досить часто також проводимо схожі пізнавальні майстер-класи для дітей із притулків сімейного типу, чи особливих діток з ураженням ДЦП. Хочу відмітити, що хто б не побував у нас – всі завжди залишаються задоволеними. Прості з першого погляду професії дітям зазвичай цікаві», – зазначив Велентин Штефаньо.


http://zaholovok.com.ua/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат