У Закарпатті пройде міжнародний етно-фест

admin 06.09.2013 11:27 ДОЗВІЛЛЯ

Закарпатська обласна державна телерадіокомпанія з радістю повідомляє про проведення 15-го Міжнародного фестивалю теле- та радіопрограм «Мій рідний край», який відбудеться 12-13 вересня 2013 року за підтримки Держкомтелерадіо України, Закарпатської облдержадміністрації та обласної ради.

Серед великої кількості медійних фестів, які започатковувалися і проходили за роки незалежності в Україні, саме наш, закарпатський, має одну із найтриваліших історію. І саме він увійшов до трійки таких, що їх введено до офіційного переліку, затвердженого Держкомтелерадіо України. Адже саме «Мій рідний край» присвячено найгуманнішій тематиці, яку визнає однією з найактуальніших глобалізована Європа – збереження культури, традицій, вирішення пов»язаних із цим завданням проблем, народів та народностей, що проживають у країнах, де вони не є у більшості – національних меншин.

За роки існування «Мій рідний край» завжди перебував у постійному пошуку: нові адреси проведення, масштабні вояжі до закордонних колег, яскраві культурні програми, проведення днів національних культур, круглі столи та майстер-класи. Незмінною залишалася творча атмосфера, гостроти якій додавала змагальна складова самого конкурсу.
Особливістю ювілейного, 15-фестивалю стане затишна, родинна атмосфера: коло відданих друзів,   перевірена роками гостинність господарів фесту, насичена програма. Упродовж 2-днів фестивалю учасники матимуть можливість переглянути найкращі роботи, спілкуватися за «круглими» столами, брати участь у майстер-класах і, звичайно, куштувати незабутній закарпатський бограч, зварений у традиційному вже «етно-казанку». Не «випадуть» із натхненної атмосфери і члени журі, адже конкурсні програми вони мали нагоду переглянути і визначити для себе кращих, завдяки сучасним технічним можливостям інтернету.

Словом, не випадково символом цьогорічного фесту стали пальці людських рук, розфарбовані національними кольорами народів, чиї культури представлено у програмах форуму. Необхідні складові: гостинні господарі, готові до співучасті друзі, зацікавлені учасники – неодмінна запорука успіху – складаються, мов пальці руки, у міцну долоню, готову до рукостискання. Ласкаво просимо на Закарпаття – до участі у 15-му міжнародному фестивалі «Мій рідний край»!

admin


За матеріалами прес-служби ЗОДТРК

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат