Контроль якості по-білоруськи
Всі давно звикли до того, що Білорусь — країна жорстких рамок, де будь-який процес регламентований і виконується чітко за інструкцією. Кожен свідомий споживач радіє тому, що ці суворі принципи збереглися у виробництві продуктів харчування. Вже багато років і до сьогодення білоруські продукти беззаперечно вважаються одними з найбільш якісних та натуральних.
У ЧОМУ СЕКРЕТ ПОПУЛЯРНОСТІ БІЛОРУСЬКИХ ТОВАРІВ?
Вимоги, що висуваються до продуктів, в жодному разі не відрізняються від тих, які встановлено виробникам у всьому СНД, а от якість завжди виявляється на голову вищою. Чому так? Секрет полягає в системі контролю якості: збереження радянських стандартів принесло реально відчутну користь. Сьогодні в Білорусі сама ідея порушення ГОСТу не допускається та швидко припиняється.
Вже не раз фахівцями, що досліджували питання якості продуктів харчування, відзначався той факт, що білоруські вимоги до продуктів харчування досить жорсткі. Сувора система контролю харчової промисловості дозволяє білоруським продуктам утримувати позиції лідера в рейтингу найбільш натуральних. До речі, найбільшою популярністю в Україні користуються такі продукти харчопрому Білорусі, як молоко, кефір, сир і, що найцікавіше, пиво.
ПИВНА ГОРДІСТЬ БІЛОРУСІ
Окреме місце в рейтингу популярних білоруських продуктів займає пиво, яке виготовляють на пивзаводі «Оліварія». Це один із найстаріших діючих заводів у Мінську, його історія розпочалася ще наприкінці XIX століття. Пивзавод «Оліварія» неодноразово перемагав у різних профільних конкурсах як у Білорусі, так і за кордоном. Продукція заводу має низку нагород європейських та світових конкурсів, які в різні роки проводилися у США, Австралії, Бельгії.
Гордість заводу — пиво «Мінське Жигулівське», з весни цього року воно доступне й українським поціновувачам напою з хмелю та солоду. Слід зазначити, що пиво продається лише в Києві, Луцьку, Рівному, Тернополі, Житомирі, Вінниці, Черкасах, Чернігові, Хмельницькому, Львові, Ужгороді, Івано-Франківську й Чернівцях.
«Мінське Жигулівське» зберегло не тільки автентичний смак радянського «Жигулівського», а й суворі радянські стандарти якості. Особлива технологія приготування з дотриманням ГОСТів СРСР, яка передбачає використання добірного хмелю та солоду без застосування мальтозної патоки, робить можливим відтворити той смак, який свого часу зробив «Жигулівське» найпопулярнішим сортом світлого пива в Радянському Союзі.
У ВИСНОВКУ
Чому варто повчитися у білорусів, то це патріотизму. Сільськогосподарська країна повністю реалізовує свій потенціал завдяки вірі людей у себе і свій національний продукт. Наприклад, у Білорусі виробляється молока в 2,8 разу більше, ніж у ЄС, і велика частина продукції йде на експорт. А це означає тільки одне — люди, що купують білоруські продукти, цінують якість.
НА ФОТО:
Пивзавод «Оліварія» — один із найстаріших діючих заводів у Мінську.
Пиво «Мінське Жигулівське» з весни поточного року доступне українським поціновувачам напою з хмелю та солоду.
Коментарі :
Додати коментар