В Ужгороді пройшла перша солодка віп-презентація (ФОТО)

admin 23.01.2013 09:46 ДОЗВІЛЛЯ

 

Відомий кондитер Валентин Штефаньо розпочав серію презентацій, що стосуються відродження середньовічних кондитерських традицій для закарпатців. Перша з них відбулася у старовинній будівлі в історичному центрі міста - у кімнаті із захоплюючою панорамою на старий жупанат (нині - художній музей), в якій свого часу творив видатний закарпатський художник Гаврило Глюк та збиралася місцева богема. Сьогодні у цьому приміщенні розташований відомий журналістський центр - Ужгородський прес-клуб.
 


Тут 19 січня презентували один із елітних десертів - всесвітньовідомий європейський торт Крокембуш, наповненого класичною начинкою праліне та заварним кремом. Презентація, що, як було згадано, тривала у будівлі на урядовій площі комітату Унг, відбулася у присутності гербових лицарів гербу Другетів, статусних дам та запрошених гостей.
  До слова, оздоблення торту Валентин Штефаньо виконав у присутності гостей, подарувавши таким чином незабутній майстер-клас. Цього разу право першим продегустувати торт отримали відомі ужгородки Марта Волощук, Наталія Панова та Вікторія Приходько. У процесу приготування карамельних прикрас для десерту вони мали змогу поставити кондитерському маестро по одному запитанню. Проте одним запитанням розмова не обмежилася - шоколатьє засипали питаннями. Гості питали, що саме надихнуло його зайнятися кондитерським мистцетвом, які плани у нього надалі, адже Ужгород уже підкорено (зокрема, на це він відповів, що "краще привезти Париж сюди, а не їхати з рідного міста". "Не життя робить людину, а людина своє життя", -- вважає В.Штефаньо), чи часто кондитер сам ласує своїми десертами чи більше любить спостерігати, як смакують інші, як оцінює закарпатську культуру випічки ("Це окрема гілка кондитерського мистецтва!"), чи не планує відкрити свою Школу, де замовляє якісні та рідкісні продукти для виробів.
  Валентин Штефаньо також розповів про те, чому торт Крокембуш став таким популярним в Європі. Передусім – у Франції, поштовх цьому напрямку кондитерського мистецтва дав Людовик XIV, відтоді Крокембуш- ознака хорошого тону, вишуканого смаку та помпезності.
  Сам торт готується з недорогих продуктів. Складною є технологія, що і зумовлює високу вартість виробу. Крокембуш складається з заварних карамелізованих булочок, хрумких ззовні та м’яких усередині. «Для створення такого торту треба 3-4 години, булочки наповнюються праліне з карамелізованими горіхами. Торт куштують, відламуючи поступово по частинках", - каже Валентин Штефаньо. Сам кондитер захопився Крокембуш після участі у конкурсі у Франції у 2005 році, згодом навіть весільну сукню для майбутньої дружини зробив із «заварних» булочок.
Скуштувавши карамелізовані булочки із ніжною начинкою, відомі гості та журналісти висловили своє захоплення смаком і вишуканістю десерту. А наступна дегустація запланована вже на лютий.

admin


За матеріалами Ужгородського прес-клубу

ТЕГИ : Валентин ШтефаньоУжгород

Коментарі :


 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Квітень
Січень
Лютий
Березень
Квітень
Травень
Червень
Липень
Серпень
Вересень
Жовтень
Листопад
Грудень
2025
1950
1951
1952
1953
1954
1955
1956
1957
1958
1959
1960
1961
1962
1963
1964
1965
1966
1967
1968
1969
1970
1971
1972
1973
1974
1975
1976
1977
1978
1979
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1988
1989
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
2025
2026
2027
2028
2029
2030
2031
2032
2033
2034
2035
2036
2037
2038
2039
2040
2041
2042
2043
2044
2045
2046
2047
2048
2049
2050
НдлПндВтрСрдЧтвПтнСбт
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат