В Ужгороді відфестивалив "Падіюн Євро-Данс-2012"

admin 08.10.2012 12:52 ДОЗВІЛЛЯ

Три вікові категорії та дві номінації: сучасна та народна хореографія. Відтак переможців багацько. Колективи «Дружба» та «Зорецвіт» з Рівного отримали перші місця, «Соврєменнік» і «Веселкова мрія» з Вінничини теж перші у різних номінаціях, а ще перше місце у відповідній віковій категорії отримав Ужгородський театр танцю «Диво». Такі остаточні результати 4 всеукраїнського танцювального фестивалю «ПАДІЮН Євро-Данс 2012».

Три дні фестивалю пройшли у ритмі репетицій та духу суперництва. Журі активно спостерігали за кожним рухом танцюристів, обрати найкращих було не просто. До участі у танцювальному поєдинку долучилися представники із 6 областей: Рівненської, Вінницької, Харківської, Чернівецької та Житомирської. Закарпатську область, яка приймає гостей, представлено колективами із Мукачева, Великих Лаз, Рахова,   Воловця та Ужгорода. Всього   участь у змаганнях взяло 15 танцювальних колективів.   У кожній із згаданих номінацій боротьба точилося до останнього. Член журі Олена Камінська зауважила, що усі учасники показали достойний рівень підготовки. Сильними виявилися закарпатські колективі, які склали конкуренцію приїжджим танцюристам. Особливо вразив «Современник» та учасники з Рівного – каже хореограф. Якщо ще кілька років тому, метою таких фестивалів була популяризація сучасної та народної хореографії, то сьогодні це вже відбір кращих з кращих, оскільки танці увійшли у повсякденне життя сучасної молоді – твердить завідувач художньо-творчого відділу Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» Маргарита Сойнова.
Самі ж учасники, які окрім духу суперництва змогли насолодитися красою Ужгорода,   радо позували перед фотокамерами, обмінювалися досвідом та до останнього не втрачали надії на перемогу.

Рівненські танцюристи виступали у двох категоріях: діти віком від 6 до 8 років та старші. Керівник колективу Наталія Віюк задоволена тим, як її підопічні представили народний танок, але ще більше задоволена прийомом закарпатців. «Нас вразив чудовий прийом і гостинність. Діти в захваті від колориту та від чудового міста Ужгород» - наголошує хореограф.

На гала-концерті, учасники ще раз показали свої конкурсні номери. І затамувавши подих очікували на вирок журі.
Тим часом голова журі Віталій Ткачук наголосив, що фестиваль на рівні, коли можна приймати не тільки українських учасників, але й іноземних, відтак організатори вже активно працюють над тим, аби наступного року «ПАДІЮН Євро-Данс» став міжнародним фестивалем.

Під час церемонії нагородження кожен з учасників отримав відзнаку.  

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат