У Перечині судитимуть очільника товариства за заволодіння 1 млн грн на ремонті лікарні

Пресслужба поліції 02.02.2024 11:51 КРИМІНАЛ

Правоохоронці викрили на вчиненні ряду злочинів 53-річного підприємця із села Підвиноградів Берегівського району. Чоловік, будучи директором підприємства, яке займається будівельними роботами, уклав договори з Перечинською лікарнею на виконання робіт з реконструкції та капітального ремонту двох відділень медзакладу.

Фігурант справи, з метою привласнення грошей громади, вносив у документи недостовірні відомості щодо вартості виконаних робіт та загальних витрат на будматеріали. У подальшому зловмисник засвідчував їх підписом та печаткою підприємства, що являлося підставою для перерахунку коштів.

За даними слідства у перелік робіт підприємець включив більше послуг, аніж фактично було виконано компанією. Таким чином зловмисник незаконно заволодів коштами громади у розмірі понад 756 тисяч гривень. Частину з цих грошей фігурант вивів на рахунок фізичної особи підприємця, й таким чином намагався їх   легалізувати.

За місцем проживання директора, бухгалтера та ще одного співробітника підприємства правоохоронці провели обшуки: вилучили документи, які є важливими доказами у справі.

Справу скерували для судового розгляду. Підприємця обвинувачують у   привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, підробленні офіційних документів та легалізації (відмиванню) майна, одержаного злочинним шляхом.

За скоєне зловмиснику загрожує до 8 років.

Пресслужба поліції

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат