На Закарпатті судитимуть підприємця, який заволодів 9,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг

30.01.2024 14:30 КРИМІНАЛ

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо підприємця за фактами організації заволодіння чужим майном і підроблення офіційних документів, а також легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.


За даними слідства, обвинувачений, який також є діючим депутатом однієї з районних рад Луганської області, розробив механізм протиправного заволодіння коштами з державного та місцевого бюджетів, виділеними для ремонту автомобільних доріг в Закарпатській області. Він завдав таким чином збитки на 9,5 млн грн.

Будучи директором фінансово-промислової групи, чоловік у той же час мав вплив на ряд інших суб’єктів господарської діяльності. У їхніх документах він зазначав себе головним бухгалтером і забезпечував ведення фінансових питань одними й тими ж особами.

Підприємець організував схему, за якою товариства брали участь у публічних закупівлях, подаючи тендерну пропозицію із заниженою вартістю. Обсяги виконаних робіт із поточних чи капітальних ремонтів на відрізках доріг Хустщини та Іршавщини підрядник завищував. Це було відображено у фальсифікованій звітній документації.

Одержані від оборудки кошти шляхом фіктивних фінансових операцій перераховували на розрахункові рахунки пов’язаних осіб, обертаючи таким чином у власність підприємця та його близьких родичів.

Встановлено також, що обвинувачений за рахунок незаконно отриманих бюджетних коштів придбав у власність товариства автомобіль «Mercedes-Benz» GLS 400 за понад 4 млн грн. Згодом авто перереєстрували на його дружину. За клопотанням правоохоронців зараз воно знаходиться під арештом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат