Поліція затримала зловмисника, який кинув гранату на подвірʼя депутата облради

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 28.01.2024 21:07 КРИМІНАЛ

В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів сьогодні вночіспівробітники   кримінальної поліції ГУНП в Закарпатській області у співпраці з СБУ затримали зловмисника, який кількома днями раніше в Мукачеві кинув гранату на подвірʼя депутата обласної ради.

Для розкриття цього злочину зокрема використовувалися можливості відділу кримінального аналізу та системи відеоспостереження «Безпечне Закарпаття». Оперативникам вдалося встановити, що підозрюваний рухався до місця злочину та після його вчинення на велосипеді. Було прокладено детальний маршрут руху обʼєкта та в подальшому оперативним шляхом встановлено його особу – 27-річний раніше судимий за тяжкий злочин мукачівець.

Затримання останнього правоохоронці провели на одній із вулиць Ужгорода. Фігурант намагався чинити опір правоохоронцям та втекти, однак був затриманий спецпризначенцями КОРД.

Відповідно до статті 208 КПК України зловмисника помістили в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі Головного управління Нацполіції області, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомили йому про підозру у вчиненні двох кримінальних правопорушень – умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом вибуху (ч. 2 ст. 194 ККУ) та незаконне носіння та зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 263 ККУ).

Наразі поліція перевіряє затриманого на причетність до скоєння аналогічних злочинів у регіоні. Йому загрожує до 10 років увʼязнення.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат