У Керецьківській ТГ під час проведення сесії місцевий депутат кинув бойові гранати в сесійну залу

15.12.2023 17:27 КРИМІНАЛ

"У результаті вибуху поранення отримали 26 депутатів та працівників сільської ради. Всіх постраждалих невідкладно доправили до закладів охорони здоров’я, де їм надають фахову медичну допомогу, - повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Департамент охорони здоров`я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених.

Розпочато кримінальне провадження, з’ясовуються обставини вчинення злочину.

Скликано термінове засідання Ради оборони області для прийняття невідкладних оперативних рішень", - повідомив голова Закарпатської ОВА.

Як повідомили у Закарпатській прокуратурі, на сесії сільради обговорювалося питання прийняття бюджету на 2024 рік. Під час засідання до зали увійшов один із депутатів та підірвав три гранати – у важкому стані у тому числі сам підривник.

Голова ОВА Віктор Микита також повідомив, що постраждалим надають допомогу в лікарнях. Усі, хто потребував хірургічного втручання, вже прооперовані, ще пʼятьох осіб - оперують.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, знайдена записка підтверджує плани підривника Сергія Батрина. Утім, її вміст поки що не розголошують. Вважається, що записка була передсмертною.

Журналіст Віталій Глагола повідомив, що підривник-депутат у день теракту хотів стати секретарем громади, але депутати його не підтримали.

"Він хотів бути секретарем сільради, дуже. У нього не було підтримки. Його підтримували кілька депутатів. Навіть власна фракція не була за нього. Питання на сесію вони не вносили, бо знали, що не мають підтримки. Натомість внесли іншого. Теж від «Слуги народу». За нього і проголосували. Після цього підривник попросив вийти тих, хто його підтримував на вулицю. Коли вони вийшли, злочинець повернувся і кинув гранати".

Що відомо про Сергія Батрина – депутата, який підірвав гранати на Закарпатті

Раніше депутат займався пасажирськими перевезеннями і мав давній конфлікт із очільником Керецьківської територіальної громади.

До цього інциденту він неодноразово критикував місцеву владу.

За інформацією із сайту Керецьківської громади, Батрин народився 12 серпня 1969 року, має середню спеціальну освіту та мешкає в селі Кушниця, що належить до Керецьківської ОТГ.

Батрин входить до складу комісії з питань законності, правопорядку та депутатської етики у Керецьківській ТГ.

Що могло стати причиною підриву гранат на сесії Керецьківської громади?

"Мені відомо, що у ході проведення сесії Керецьківської тергромади здійснювалось дискусійне обговорення щодо призначення та визначення умов оплати праці голови Керецьківської ТГ на 2024 рік, повідомляє Віталій Глагола.

За кілька хвилин до вибуху депутат Сергій Батрин сварився із колегами, що не можна під час війни виділяти сільскому голові надбавку у 50% та щомісячну премію у 100% від окладу

Скоріш за все, саме це питання викликало обурення Батрина, оскільки у попередньому голосуванні він відмовився визнавати роботу голови сільради задовільною. Проте його претензії та аргументи на колег не подіяли - тоді він просто вийшов та повернувся вже з гранатами і втрутився в дискусію зі словами "Можна я скажу?" і, діставши з кишені куртки три предмети, кинув їх на підлогу, внаслідок чого пролунали три вибухи.

У підривника-депутата був конфлікт із діючим головою ОТГ. Депутати навіть піднімали питання щодо дострокового припинення повноважень голови Керецьківської ТГ Михайла Мушки.

Що відомо про голову Керецьківської громади Михайла Мушку

ТЕГИ : теракт у керецьках

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат