Апеляція ВАКС зменшила вирок закарпатському судді на 2 роки

13.12.2023 16:16 КРИМІНАЛ

Апеляція Вищого антикорупційного суду трохи змінила вирок щодо судді Мукачівського міськрайонного суду Михайла Пака і зменшила покарання із 7 до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Його спільник - начальник юридичного відділу управління Пенсійного фонду Закарпатської області Олег Маковський - отримав 4 роки позбавлення волі без конфіскації майна.

За версією обвинувачення, у вересні 2017 року Пак був затриманий на хабарі у 2000 грн в обмін на “потрібне рішення” у справі за позовом до Управління соціального захисту населення Мукачівської РДА.

Детективи НАБУ під час розслідування зафіксували багато цікавих розмов Пака. Наприклад, після затримання суддя бідкався, що він підставився через мізерний хабар: “Та кі било би, знаєте, хоч дві-три штуки, бл*ть, доларів, с*ка, нах*й. Не дві тищі гривнів, бл*ть”.

Перша інстація ВАКС засудила Пака до 7 років позбавлення волі, однак це рішення спершу Апеляція ВАКС скасувала і виправдала суддю та його спільника.

Головуючий у цій справі суддя Микола Глотов не погодився з рішенням колег і ухвалив Окрему думку. За скасування вироку проголосували двоє із трьох суддів колегії: Даниїла Чорненька та Інна Калугіна.

Після цього Верховний Суд встановив, що Апеляція порушила вимоги кримінального процесуального закону і відправив справу на новий розгляд.

І ось маємо нове рішення апеляції ВАКС. Його ухвалила колегія суддів у складі Віктора Панкулича, Олександра Семенникова та Андрія Никифорова. При цьому головуючий суддя Панкулич висловив окрему думку щодо рішення.

Судячи з декларації судді за 2022 рік, більшість майна родини записана на його родичів. Цікаво буде побачити, що саме конфіскували у Пака.

Центр протидії корупції

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат