На Закарпатті викрито групу осіб, які виготовляли фальсифіковані фітосертифікати

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 14.11.2023 14:07 КРИМІНАЛ

В ході досудового розслідування вдалося встановити, що організував незаконну діяльність 50-річний посадовець Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області. До схеми фігурант залучив свого 30-річного колегу та 38-річну співробітницю брокерської компанії.  


Зловмисники, не проводячи жодних експертиз, видавали підроблені фітосанітарні сертифікати, які засвідчували відсутність шкідливих організмів у зерновій продукції, що в подальшому експортувалася до країн Європейського союзу.

За оперативними даними, за час здійснення протиправної діяльності зловмисники видали понад 4 тисячі таких документів. Попри те, що переважно оплату за незаконні послуги вони отримували готівкою, лише на банківські рахунки організатора надійшло близько 400 тисяч гривень.

Наразі діяльність групи зловмисників припинена. Під час обшуків у фігурантів вилучено ряд речових доказів, що підтверджують їх причетність до вказаного злочину.

Cлідчі поліції звернулися до суду, щоб застосувати до підозрюваних запобіжні заходи у виді тримання під вартою.
______________________________________________________

24 листопада за доводами Ужгородської окружної прокуратури трьом підозрюваним обрали запобіжні заходи.

Для головного інспектора відділу ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області та його пособника – співробітника Закарпатської обласної фітосанітарної лабораторії – це тримання під вартою з можливістю внести 214 720 грн застави. Іншій підозрюваній, митному брокеру, обрали лише заставу в аналогічному розмірі.

Наразі прокурором Ужгородської окружної прокуратури на ці ухвали суду подано апеляційні скарги. Сторона обвинувачення наполягає на збільшенні розміру застави для фігурантів уп’ятеро – до понад 1 млн грн кожному. Нагадаємо, їм інкримінують участь у несанкціонованій зміні інформації, що оброблюється в автоматизованих системах, та службовому підробленні (ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат