На Закарпатті судитимуть попа УПЦ МП, який підтримував російську армію

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області 28.09.2023 22:51 КРИМІНАЛ

Слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області завершили досудове розслідування у справі, де фігурує настоятель храму Української православної церкви московського патріархату. Священнослужителя обвинувачують у поширенні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму. За скоєне йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Слідчі ГУНП скерували для судового розгляду матеріали кримінального провадження щодо злочину, у вчиненні якого обвинувачується настоятель храму Української православної церкви московського патріархату.

У ході досудового розслідування, поліцейські спільно зі співробітниками СБУ встановили, що чоловік, через соціальні мережі, поширював ілюстративні матеріали із зображеннями комуністичної символіки та спонукав свою немалу аудиторію до підтримки впровадження в Україні тоталітарного режиму. Крім цього, фігурант неприховано виправдовував агресію російських загарбників проти українського народу та підтримував країну-агресора.

Проросійські наративи у дописах підтвердила і судова мистецтвознавча експертиза, яку правоохоронці ініціювали для об’єктивного аналізу виявленого контенту.

Антиукраїнську позицію священника засвідчили і речові докази, які правоохоронці вилучили у ході санкціонованих судом обшуків за місцем проживання та проведення богослужінь священником.

Вдома та в храмі слідчі знайшли брошури та книги російських авторів, які виправдовують збройну агресію росії проти України та заохочують ідею насильницького захоплення території інших держав, серед яких і Україна.

Серед знайденої поліграфічної продукції виявлено також роздруківки з піснями, що прославляють здобутки російських загарбників, а також публікації молитов зі згадками патріарха рпц кирила гундяєва, який дає благословення російським військовим на убивства українців.

Священнику інкримінують ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат