Письменник - прихильник «русского міра», якого викрили на Закарпатті, намагався втекти за кордон

16.09.2023 10:23 КРИМІНАЛ

Виноградівський районний суд оштрафував підозрюваного у пропаганді комунізму письменника Василя Галаса за незаконну спробу перетину кордону. Про це йдеться у матеріалах судової справи.

У червні цьогоріч чоловік намагався пересікти українсько-угорський кордон поза межами пункту пропуску на території Вилоцької територіальної громади. Прикордонники затримали його за 10 метрів від держкордону в межах прикордонної смуги Берегівського контрольованого прикордонного району.

На Василя Галаса склали адмінпротокол за ч.1 ст.204-1 КУпАП. На судове засідання він не зʼявився та надіслав заяву про розгляд без його участі.

Суддя Виноградівського райсуду Антон Кашуба визнав мукачівського письменника винним у незаконному перетині кордону та оштрафував на 3400 грн. Крім цього, чоловік має заплатити 537 грн судового збору.

Раніше рух “ЧЕСНО” писав, що Василь Галас є антиукраїнським письменником та поетом. Зокрема, він розповсюджував проросійську пропаганду та фейки, виправдовував збройну агресію Росії.

7 вересня Служба безпеки України викрила на Закарпатті чергового “фаната СРСР”, який адміністрував прокремлівську групу в соцмережі Facebook. Ним виявився мешканець Мукачева, письменник. За даними місцевих ЗМІ, йдеться саме про Василя Галаса.

litgazeta

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат