Правоохоронці знайшли гелікоптер контрабандистів, який торік зник з-під охорони прикордонників

28.07.2023 23:06 КРИМІНАЛ

Гвинтокрил виявили прикордонники на Хустщині у січні 2022-го, який контрабандисти покинули разом з цигарками. Зловмисники приховано переправляли товари на власному гелікоптері, порушуючи при цьому правила міжнародних перельотів. За попередніми оцінками, щомісячний обіг зловмисників міг становити близько 2 000 000 грн.

Оборудку організував місцевий підприємець. Він долучив до «справи» ще кількох місцевих мешканців. Чоловік спеціально придбав  багатоцільовий гелікоптер, який переобладнав – демонтував крісла з салону та підлаштував для можливостей контрабандних перевезень.

Тоді збереженням арештованого майна займалися прикордонники, втім згодом виявилося, що гвинтокрил зник. Пізніше його відшукали правоохоронці.

Тут і починається історія про "збереження" гелікоптеру, яким займались прикордонники.

Вартість самого гвинтокрила «Aerospatiale Alouette - M - III» оцінюється в 150 000$. Судом гвинтокрил був арештований ще в 2022 році, охорону якого здійснювали військовослужбовці 27 прикордонного загону ім.героїв Карпатської січі, однак у підсумку результаті гвинтокрил зник з-під охорони.

На даний час вказаний гвинтокрил доставляється на територію Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород». Нацпол встановлює повне коло осіб причетних до зникнення гелікоптера з-під охорони.

t.me/VGlagola/9151

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат