Жителя Міжгір’я засудили до 3 років ув’язнення за заклики до насильницької зміни влади та відокремле

04.04.2022 14:00 КРИМІНАЛ

За публічного обвинувачення прокурора Міжгірського відділу Хустської окружної прокуратури місцевого мешканця засуджено 3 років 6 місяців позбавлення волі за   розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу, зміни меж території або державного кордону України та розпалювання національної ворожнечі.

У судовому засіданні прокурор довів, що обвинувачений створив кілька профілів у соціальних мережах та з їх допомогою поширював дописи з закликами до насильницької зміни влади, повалення конституційного ладу, змін меж території держави та розпалювання національної ворожнечі. Це підтвердили висновки судово-лінгвістичної експертизи.

У публікаціях чоловік наголошував на необхідності створення «озброєних загонів правопорядку», введення на Закарпаття «міжнародних поліцейських сил». Писав і про можливий вихід області зі складу України та закликав до звільнення суспільства від «етнічних мафіозно-кримінальних угруповань».

Досудове розслідування здійснювали слідчі УСБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва прокурорів обласної прокуратури. До вступу вироку в законну силу обвинувачений перебуватиме під вартою.

Прокуратура Закарпатської області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат