В Ужгороді обрано запобіжні заходи підозрюваним у фальсифікації COVID-сертифікатів

08.02.2022 10:32 КРИМІНАЛ

За клопотанням, погодженим прокурором Закарпатської обласної прокуратури, лікарці і працівниці салону краси, яких підозрюють у фальсифікації COVID-сертифікатів, обрано запобіжні заходи. За рішенням   суду вони перебуватимуть під домашнім арештом у нічний час. Крім цього, медпрацівницю відсторонено від виконання обов’язків, що безпосередньо пов’язані із ліквідацією епідемії та здійсненню заходів із запобігання поширенню COVID-19.

Наразі слідством встановлено, що вказані особи займалися виготовленням і збутом фальсифікованих сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Працівниця салону займалася пошуком клієнтів, які за   грошові кошти в сумі 3500 грн були готові придбати міжнародні свідоцтва про вакцинацію без здійснення щеплення. Одержані від спільниці дані закарпатців лікарка вносила в автоматизовану систему «eHealth» та здійснювала безпосереднє виготовлення сфальшованих сертифікатів, використовуючи потужності одного з медзакладів Ужгорода, де й працювала.

Подальше досудове розслідування, розпочате за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України) здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат