Демонтаж резервуарів нафтопроводу, призвів до масштабного забруднення грунтів на Свалявщині

29.10.2021 19:28 КРИМІНАЛ

Роботи з демонтажу резервної гілки нафтопроводу «Самара – Західний напрямок» призвели до екологічного лиха поблизу села Росош.

Служба безпеки України викрила керівництво ТОВ «Прикарпатзахідтранс», що спеціалізується на транспортуванні нафтопродуктів, на масштабному забрудненні та псуванні земель. Екології завдано збитків на понад 34 млн грн.

Наприкінці 2018 року це підприємство самовільно почало демонтаж гілки нафтопроводу «Самара – Західний напрямок». Зокрема було демонтовано цистерни та 33 км трубопроводу. І це без жодної дозвільної документації.

При цьому діючий на той момент головний інженер товариства не вжив необхідних заходів для своєчасної і належної утилізації відходів нафтопродуктів та їх знешкодження. З метою отримання надприбутків, небезпечні відходи із цистерн ділки закопували у ґрунт.

Правоохоронці встановили, що внаслідок несанкціонованого демонтажу, залишками паливно-мастильних матеріалів забруднено майже 20 тис. м² земель. Частина із них - поблизу місцевого водозабору.

Речовини, що просочились до ґрунтів, класифікують як надзвичайно небезпечні.

Під час обшуків за місцями діяльності підприємців та відокремленого підрозділу нафтобази правоохоронці вилучили документацію, яка доводить проведення оборудки.

Наразі колишньому головному інженеру компанії «Прикарпатзахідтранс» вже повідомлено про підозру за службовe недбалість. Встановлюються всі особи, причетні до протиправної діяльності.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат