У фурі, яка прямувала з Італії виявили незаконного товару на 6,2 млн грн

admin 28.09.2021 13:14 КРИМІНАЛ

На Закарпатській митниці у фурі виявили незаконного товару на 6,2 млн грн

Порушення правил зафіксували на митному посту "Тиса", що на українсько-угорському кордоні. Перевізник вантажівки подав до митного контролю товаросупровідні документи, в яких зазначено, що на митну територію України ввозиться товар "збірний вантаж» у кількості 37 пакувальних місць, вагою понад 18 тон, вартістю 56,6 тис доларів США.

Відправником вказано одну арабську компанію, а одержувачем – київську. Завантажений товар був в Італії.

Проте, під час детальної перевірки наданих документів, у митників виникли сумніви щодо автентичності та правдивих даних в інвойсі. Тож, з метою недопущення з можливими порушенням митного законодавства переміщення вказаного вантажу на територію України, був надісланий відповідний запит до італійських колег-митників надати завірені копії експортних документів.

Відповідь не забарилися. Підозри інспекторів щодо фальшивих документів на цей товар підтвердилися. З’ясувалося, що інформація про відправника та одержувача товару не відповідають дійсності, тобто, насправді це інші фірми. А ось вартість товару була свідомо занижена у кілька разів і становила 196,2 тис євро, що згідно курсу НБУ – 6,2 млн грн!

Тож, відносно керівника арабської компанії складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України, яка передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів та їх конфіскацію.
Через можливі наявні ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 КК України, закарпатські митники направили до правоохоронних органів повідомлення про протиправне діяння

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат