Військовослужбовець з Ужгорода заволодів чужими коштами на загальну суму 448 520 гривень

20.08.2020 17:27 КРИМІНАЛ

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно офіцера відділення запобігання, виявлення злочинів та інших правопорушень Ужгородського зонального відділу Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період липня 2019 – березня 2020 року військовослужбовець обманом, під приводом вирішення питання щодо відрядження громадян в складі миротворчого контингенту ООН до Демократичної Республіки Конго, заволодів коштами військовослужбовців та цивільних осіб на загальну суму 448 520 гривень.

Крім цього, він також підбурив одного із громадян до надання неправомірної вигоди посадовим особам Генерального штабу Збройних Сил України.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення:

  • • підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 КК України);
  • • заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство) (ч. 1 ст. 190 КК України);
  • • заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно (ч. 2 ст. 190 КК України).

У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років із штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області та військова прокуратура Ужгородського гарнізону Західного регіону України. Оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

Пресслужба ДБР

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат