Поліція скерувала до суду обвинувачення відносно членів міжрегіонального злочинного угруповання

21.04.2020 00:23 КРИМІНАЛ

21 квітня слідчі поліції Закарпаття, за процесуального керівництва прокуратури області, скерували до суду обвинувальний акт у справі щодо функціонування на Закарпатті злочинного угруповання, яке займалося розповсюдженням психотропних речовин територією країни.

Йдеться про мешканців Закарпатської та Дніпропетровської областей, які діючи за попередньою змовою, у складі організованої групи, налагодили виготовлення, перевезення, фасування та збут наркотиків та психотропів. Спецоперація із затримання злочинців відбувалася у листопаді минулого року та січні 2020-го. Оперативниками Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими поліції Закарпаття, у ході оперативних заходів, було викрито їх незаконну діяльність. У ході документування з’ясовано, що у період з жовтня 2019 року до січня 2020-го особи налагодили канал постачання наркотиків та психотропів у особливо великих розмірах з міста Дніпро на територію Закарпаття та у зворотньому напрямку.

У ході досудового розслідування, поліцейські з’ясували, що організатор угруповання, мешканець села Шенборн, Мукачівського району, з метою власного збагачення, гроші, здобуті злочинним шляхом, використовував для продовження незаконної діяльності.

Відтак, крім злочину за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України (Збут наркотиків та психотропів організованою групою осіб), йому інкриміновано також кримінальне порушення за статтею 306 ККУ, тобто використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин у банках, або використання таких доходів з метою продовження незаконної діяльності.

Організатору злочинного угруповання та двом учасникам групи, під процесуальним керівництвом прокуратури області, було повідомлено про підозру. За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Крапку у справі повинен поставити суд.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат