В Ужгороді засудили митника за адміністративне правопорушення пов`язане з корупцією

19.03.2019 20:53 КРИМІНАЛ

Ужгородський міськрайонний суд області підтримав позицію прокуратури Закарпатської області та визнав винним працівника митного посту «Ужгород-центральний» у несвоєчасному повідомленні про суттєві зміни у майновому стані.

В суді прокурором доведено, що у листопаді 2018   року, митник продав житловий будинок за понад 360 тис грн. та відповідно до укладеного договору купівлі-продажу, отримав вказану суму від покупця.

Відповідно до вимог законодавства, протягом 10-денного терміну він мав повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані, однак не зробив цього.

Відтак, судом визнано винним митника у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та призначено стягнення у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 1700 грн.

На разі рішення суду не набуло законної сили у зв’язку із його оскарженням працівником митного посту, - повдомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

У той же час прес-служба Державної фіскальної служби, звертає увагу на те, що публікація містить відомості щодо оскарження рішення суду першої інстанції.

Згідно з положеннями статті 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Враховуючи незаперечний факт оскарження постанови (тобто ненабрання законної сили постановою суду першої інстанції), слід констатувати передчасність висновків про засудження посадової особи митниці.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат