Правоохоронці України, Чехії, Словаччини та Польщі припинили діяльність міжнародного угрупування з п

15.03.2019 18:10 КРИМІНАЛ

 

Правоохоронними органами України, Чехії, Словаччини та Польщі ліквідовано транскордонне злочинне угруповання, чисельністю близько 35 осіб, до якого входили громадяни України, Узбекистану, В’єтнаму, Словаччини та Білорусі. Створена для цього, чотиристороння спільна робоча група правоохоронців отримала умовну назву «Long Way».

Зловмисники незаконно переправляли вихідців з країн Півенно-Східної Азії через державний кордон України до Словацької Республіки, Республіки Польщі та Угорщини з метою їх подальшої доставки до Німеччини.

В рамках міжнародної співпраці, українськими оперативниками налагоджено активну взаємодію з колегами із Чехії, Польщі та Словаччини, де постійно проживали основні фігуранти злочинного угруповання. Переважна більшість зловмисників є вихідцями з України.

В ході проведення комплексу заходів, правоохоронними органами 4 країн задокументовано 13 епізодів незаконного переправлення нелегальних мігрантів, переважно громадян В’єтнаму та Бангладешу через державний кордон України. Загалом, кількість нелегальних мігрантів склала понад 70 осіб.

Результатом операції «Long Way» стало одночасне проведення, 11 березня 2019 року, правоохоронцями на території України (в межах Закарпатської,   Івано-Франківської, Львівської областей), а також колегами по взаємодії на території Чехії, Польщі та Словаччини, комплексу процесуальних заходів. В результаті затримано організаторів та посібників зазначеної транскордонної злочинної групи.

В ході проведених обшуків вилучено значну кількість наркотичних речовин, незареєстровану зброю, кошти, мобільні телефони, сім-картки, маскувальний одяг.

Паралельно, на території Чехії, затримано 12 членів вказаного угруповання, з яких – 8 громадян України, 3 - громадянина Узбекистану та 1 громадянин Казахстану.

Нелегальна схема діяла наступним чином: групи нелегальних мігрантів формувалися в містах Київ та Одеса, після чого приховано перевозилися до Закарпаття для переправки місцевими провідниками, через державний кордон України до сусідніх країн Європейського Союзу. Звідти нелегалів транзитом перевозили через територію Словаччини, Польщі, Чехії, аж до столиці Німеччини.

На даний час 8-ом фігурантам повідомлено про   підозру у вчиненні цього злочину.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат