Поліцейські Закарпаття повідомили про підозру посадовцям-махінаторам у комунальній сфері

04.03.2019 17:56 КРИМІНАЛ

Двом посадовим особам комунального підприємства повідомлено про підозру. Внаслідок протиправних дій підозрюваних державі завдано понад два мільйони збитків.

Слідчі спеціалізованого відділу з розслідування особливо тяжких злочинів Слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, спільно з оперативниками Управління захисту економіки Національної поліції України в Закарпатській області, за процесуального керівництва прокуратури, провели розслідування справи, що стосується незаконного привласнення держмайна.

Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2017 років посадові особи одного з комунальних підприємств області вносили до офіційних документів заздалегідь неправдиві відомості щодо потреб газу для теплопостачання.

У подальшому незаконно отримані кошти розподілялися між посадовцями, шляхом нарахування премій та надбавок до заробітної плати.

28 лютого 2019 року двом посадовим особам комунального підприємства було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) та з ч. 2 ст. 28, за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат