За фіктивний перетин кордону несправним автомобілем інспектор митної служби вимагав 1200 доларів США

28.02.2019 16:53 КРИМІНАЛ

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, спільно зі співробітниками СБУ в Закарпатській області затримали державного інспектора митної служби. За попередньою інформацією, він вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів США за фіктивний перетин державного кордону технічно несправного автомобіля.

За даними слідства, головний державний інспектор митного поста сприяв власнику автомобіля з іноземною реєстрацією уникнути адміністративної відповідальності у розмірі штрафу 170 тис. грн. за повторне порушення правил митного транзиту. Наразі встановлено, що інспектор митної служби сприяв власнику технічно несправного автомобіля в уникненні штрафу, внісши до інформаційної системи митної та прикордонної служби відомості про те, що автомобіль виїхав з території України через Херсонську область до Криму. В рамках кримінального провадження встановлено факт, що вказаний автомобіль не міг залишити територію України, оскільки технічно несправний. За цю послугу митник вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 1200 доларів США.

Головного державного інспектора митного поста Закарпатської митниці затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за оперативного супроводження співробітників СБУ в Закарпатській області.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини митнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до 3 років.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Генеральна прокуратура України.

www.dbr.gov.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат