Житель Берегова у соцмережі намагався розпалити національну ворожнечу між закарпатцями та угорцями

18.11.2019 21:41 КРИМІНАЛ

За погодження процесуального прокурора Берегівської місцевої прокуратури слідчими поліції повідомлено про підозру 36-річному місцевому мешканцю в умисному розпалюванні національної ворожнечі та ненависті.

Закарпатець, у одній із тематичних груп соцмережі, розмістив заклики до "винищення українців на Закарпатті", а також підбурював до їх вигнання та примушення українців покинути територію Закарпаття.

Відповідно до висновку експерта, такі заклики містять ознаки розпалювання ворожнечі та нетерпимості до українців, які проживають на Закарпатті, повідомив керівник Берегівської місцевої прокуратури Володимир Жилкін.

Наразі триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Берегівського ВП ГУНП в Закарпатській області.

Берегівською місцева прокуратура забезпечує процесуальний контроль за ходом слідства, - повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Злочинцю загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат