Посадовець Держекоінспекції вимагав гроші з підприємців, що займаються видобутком корисних копалин

01.10.2019 18:22 КРИМІНАЛ

СБУ викрила на систематичних хабарях начальника відділу державного екологічного нагляду надр Державної екологічної інспекції.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав гроші від підприємців, які займаються видобуванням корисних копалин. У разі відмови сплачувати «данину», начальник відділу погрожував комерсантам накладенням на них штрафних санкцій та призупиненням роботи підприємств.

Правоохоронці задокументували факт вимагання посадовцем 7 тис. грн від одного з підприємців і затримали фігуранта провадження згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в ужгородській кав’ярні під час отримання частини неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Викриття зловмисника проводилося спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у м. Львів під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області, - повідомляє прес-служба СБУ.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат