Прокуратура звинувачує чиновницю Тячівської райради у незаконному продажі районної друкарні

06.09.2019 14:36 КРИМІНАЛ

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Тячівської райради. Службовець незаконно відчужила комунальну будівлю «Тячівської районної друкарні».

Нерухомість площею 562,7 м кв. продано з аукціону у 2015 року місцевому мешканцю за 480 тис. грн. із порушенням діючого законодавства. Зловживаючи службовим становищем, відчужила вказану нерухомість переможцю торгів. Покупець приватизував та перепродав нерухомість третій особі.

Згідно з висновком експерта, фактична вартість комунального майна «Тячівської районної друкарні» становить майже 686 тис. грн.

Наразі на будівлю накладено арешт із метою недопущення його подальшого продажу. Нинішній власник оскаржує це рішення слідчого судді у Закарпатському апеляційному суді. Дії підозрюваної кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України — зловживання службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам. Карається позбавленням волі від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат