СБУ відкрила кримінальне провадження стосовно газети Kárpátalja

18.07.2019 12:50 КРИМІНАЛ



Слідчим відділом Управління #СБ України в Закарпатській області внесено відомості до ЄРДР за ознаками вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України («Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України») за фактом розміщення на титульній сторінці періодичного видання «Kárpátalja» зображення частини Закарпатської області в межах виборчих округів, на яких балотуються кандидати в народні депутати від угорської меншини (ОВО №№ 68, 69 та 73), де населені пункти з компактним проживанням угорської нацменшини (т.зв. Притисянський район) розфарбовані в кольори угорського національного прапора (червоний, білий та зелений), тим самим умовно відокремлені від іншої території області.

Зважаючи на те, що зображення із картою Закарпатської області на фоні угорського прапору містить ознаки посягання на територіальну цілісність України та може спровокувати сепаратистські настрої в середовищі угорської національної меншини, розповсюдження друкованих матеріалів із вказаним зображенням є публічними закликами до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

За даним фактом процесуальне керівництво здійснює прокуратура Закарпатської області, - повідомила прес-служба СБУ

Раніше співробітникам закарпатського СБУ новий голова управління Іван Рудницький заборонив носити бороди та вуса. Також встановлено дрес-код — офіційно-діловий стиль (костюм і краватка).

Про це на своїй сторінці у Facebook написав відомий український журналіст, редактор видання «Цензор» Юрій Бутусов.

При цьому журналіст запитує, як дрес-код та відсутність борід можуть вплинути на ефективність боротьби з контрабандою і чи може простий співробітник СБУ на свою зарплату купити костюм. Бутусов також нагадав, що в Офісі президента Зеленського можна ходити хоч у шортах.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат