В Ужгороді обстріляли автомобіль правоохоронця

11.07.2019 14:11 КРИМІНАЛ

Правоохоронці з’ясовують причини та встановлюють осіб, причетних до обстрілу автомобіля керівника структурного підрозділу поліції Закарпаття.

11 липня, близько 9:10, до поліції надійшло повідомлення від ужгородки, яка стала свідком стрілянини на вулиці Загорській в обласному центрі. За викликом виїхала слідчо-оперативна група, а також керівники поліції краю. На місці події правоохоронці з’ясували, що близько 9:00 невідомі особи здійснили постріли по авто марки «Hyundai», за кермом якого перебував 36-річний керівник одного зі структурних підрозділів поліції Закарпаття.

В результаті стрілянини поранення отримала 66-річна жінка, яка стала випадковим свідком події. Потерпілу госпіталізували до лікарні. ЇЇ життю нічого не загрожує. Наразі на місці події працюють правоохоронці. Попередня правова кваліфікація події – стаття 348 Кримінального кодексу України, тобто посягання на життя працівника правоохоронного органу. Вживаються заходи зі встановлення осіб, які причетні до даного злочину, - повідомили у Відділі комунікації поліції Закарпатської області.

На подію відреагували міністр внутрішніх справ Аваков та голова МВС Князев. У відомстві вважають, що причиною нападу є профдіяльність правоохоронця, яка пов'язана із боротьбою проти контрабандистів.

«Це була спрямована акція, спроба зупинити діючій підрозділ поліції, якій на Закарпатті ефективно бореться із контрабандними проявами. Протягом останніх декількох місяців поліцією ведеться системна атака на всю контрабандну інфраструктуру Західного регіону. І ми бачимо, що несумлінні люди у такий спосіб намагаються чинити опір. Хочу заявити, що це нас ні в якій мірі не зупинить, а навпаки робить більш рішучими», - сказав Арсен Аваков.

Очільник МВС підкреслив, що гроші, які правопорушники отримають від збуту контрабанди, можуть бути використані при спробах втручання у виборчий процес.

«На контрабандні, брудні гроші, намагаються в тому числі втрутитися у виборчий процес, який зараз проходить на Закарпатті, у Львівській області, Івано-Франківській області. У нас достатньо і сил, і честі чинити цьому опір», - сказав Арсен Аваков.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що близько 9-ї годині ранку був дорогою на роботу обстріляний автомобіль начальника Управління захисту економіки в Закарпатській області Андрія Іванківа. Крім того, поранення отримала випадкова перехожа місцева жителька.

Очільник відомства   наголосив, що одна з робочих версій – замах здійснено через результати   ефективної роботи підрозділу в даному регіоні.

«Офіцер Андрій Іванків, до речі, в посаді з квітня 2016 року, він показав себе достатньо ефективним керівником. Колектив поліції економіки згуртований і ефективно працюючий», – зазначив Голова Нацполіції.

Він додав, що лише   у 2019 році, крім оголошеної вчора підозри колишньому   керівнику закарпатської митниці у розкраданні 13 мільйонів гривень на будівництво митного поста «Ужгород», оголошено підозру за розтрату 6 мільйонів гривень начальнику обласного автодору. Також поліцейські задокументували факти отримання   хабарів посадовцями. Зокрема, на хабарі у   30 тисяч гривень поліцейські викрили   голову   Виноградівської районної адміністрації. Начальника обласного міжрайонного управління водного господарства викрито в одержанні 4,2 тисяч доларів, начальника обласного рибгоспу – в одержанні тисячі доларів. Також викрито   групу, яка організувала мережу закладів незаконного грального бізнесу. Наразі поліцейські проводять розслідування, оголошено низку підозр.

«Це такі основні показники або ефективна праця працівників даного підрозділу разом зі слідчими апаратами, Головним управлінням   в Закарпатті.   Відтак одна із основних версій – замах на життя працівника поліції пов’язаний саме з його професійною діяльністю»,- підкреслив Сергій Князєв.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат