Керівника митниці підозрюють у привласненні коштів призначених на реконструкцію ПП Ужгород

10.07.2019 22:14 КРИМІНАЛ

Колишній керівник Закарпатської митниці підозрюється в скоєнні посадових злочинів, що призвело до незаконного вилучення бюджетних коштів у сумі близько 13 мільйонів гривень, які держава виділила на реконструкцію митного поста «Ужгород».

10 липня слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Закарпатській області в місті Херсон вручили повідомлення про підозру та виклик для допиту колишньому начальнику Закарпатської митниці Державної фіскальної служби України.

На даний час відбувається досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого у лютому 2016 року за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами службовими особами приватного товариства за попередньою змовою зі службовими особами Закарпатської митниці.

Встановлено, що колишній начальник Закарпатської митниці, у 2015 році за попередньою змовою із засновником та директором одного з ТОВ, шляхом зловживання своїми службовими повноваженнями, здійснив розтрату грантових коштів, які держава виділила Закарпатській митниці для реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород» на словацько-українському кордоні.

Закарпатська митниця, освоюючи виділені їй державою кошти для реконструкції КПП «Ужгород», уклала договір на виконання будівельних робіт із приватним товариством.

Керівник Закарпатської митниці, достовірно знаючи про те, що фірма-підрядник не виконала взяті на себе зобов’язання щодо виконання будівельних робіт на об’єкті, надав у жовтні 2015 р. вказівку керівнику управління бухгалтерського обліку та фінансової звітності Закарпатської митниці оплатити вказаному ТОВ грошові кошти в сумі близько 13 мільйонів гривень як авансовий платіж на придбання матеріалів для будівництва.

У подальшому ці кошти були привласнені керівником товариства шляхом перерахування їх на рахунки фіктивних фірм. Однак керівник митниці підписав акти приймання будівельних робіт.

Внаслідок цього з державного бюджету України незаконно вилучено бюджетні кошти в сумі близько 13 мільйонів гривень.

За результатами досудового розслідування щодо колишнього керівника митниці складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України, тобто у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великому розмірі та підробленні офіційних документів службовою особою, за попередньою змовою групою осіб.

«Екскерівнику Закарпатської митниці слідчі поліції Закарпаття особисто вручили повідомлення про підозру сьогодні, 10 липня, в місті Херсон, де він займає посаду заступника керівника митниці. Його викликано на допит у слідче управління ГУНП в Закарпатській області», — зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області полковник поліції Роман Стефанишин.

У справі триває досудове розслідування, - повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат