З початку року на Закарпатті зафіксовано 95 випадків опору правоохоронцям

20.03.2018 16:33 КРИМІНАЛ

З початку року в Закарпатській області задокументували вже майже сотню фактів супротиву законним діям працівників правоохоронних органів. Основна частина правопорушень – адміністративні. Проте 20 % із загальної кількості мають ознаки криміналу.

Найбільше спроб перешкоджати законній діяльності правоохоронців фіксуються саме в великих містах, тобто у Мукачеві та Ужгороді.

Причому поліцейські відзначають, що агресію з боку громадян можна очікувати за найрізноманітніших обставин. До прикладу, вчора, 19 березня на лінію «102» надійшов виклик про протиправні дії відвідувача піцерії у Мукачеві. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння почав сваритися з персоналом. У ході словесної перепалки він почав кидатися столовими приборами у людей та кричати. На місце інциденту приїхала патрульна поліція. Вони спробували вгамувати збудженого відвідувача, та у відповідь чоловік почав шарпати правоохоронців за формений одяг і намагався їх побити. У зв’язку з цим поліцейські Управління патрульної поліції в Закарпатській області вимушено застосували спецзасіб кайданки. Правопорушника доставили до міськвідділу поліції.

На Мукачівщині був зафіксований ще один інцидент, у якому чоловік намагався вчинити злочин проти поліцейського. Під час виїзду за зверненням мешканця села Ключарки, поліцейським довелося застосувати спецзасоби для вгамування хулігана, дії якого могли завдати шкоди оточуючим. Йшлося про грубе порушення громадського порядку. Група реагування патрульної поліції на місці події встановила, що 36-річний місцевий мешканець поводився агресивно по відношенню до продавця магазину та присутніх. Під час словесної перепалки між сторонами конфлікту, чоловік погрожував працівнику торгового закладу фізичною розправою, а потім скляною пляшкою пошкодив припаркований поблизу закладу транспортний засіб.

Прибувши за викликом, поліцейські спробували вгамувати чоловіка, однак той почав погрожувати їм та опиратися законним діям правоохоронців. Під час проведення профілактичної бесіди чоловік спробував вдарити правоохоронця та зірвав погон з рукава його форменого одягу. Правопорушника заспокоїли та доставили до відділку поліції.

За інф. Відділу комунікації поліції Закарпатської області.

ТЕГИ : поліція закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат