За останні роки посягання на здоров’я лікарів зросли більш ніж удвічі

Відділ комунікації поліції Закарпатської області 20.02.2018 12:47 КРИМІНАЛ

19 лютого в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулася нарада з керівниками медичної сфери з питань посилення співпраці двох служб.

За ініціативи начальника ГУНП в Закарпатській області Романа Стефанишина відбулася зустріч керівників структурних підрозділів поліції з директором департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Володимиром Марковичем та заступником директора центру екстренної медичної допомоги Анжелою Бакі.

Під час наради обговорювали захист медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків. Статистика свідчить, що з 2013 до 2017 року протиправні посягання на здоров’я лікарів в Україні зросли більш як в 2 рази. У зв’язку з цим на зустрічі спілкувалися про можливість передачі тривожного сигналу щодо небезпеки медичного працівника до поліції, створення необхідного для цього програмного забезпечення, способів прямого з’єднання ліній «102» та «103» для зручного реагування на події в краї.

Не оминули під час обговорення і питання налагодження співпраці медиків зі співробітниками судово-медичної експертизи.

Представник управління патрульної поліції в Закарпатській області у свою чергу наголосив на позитиві від закупівлі експрес-тестів на наявність наркотиків в крові у водіїв для наркодиспасеру в Ужгороді та наголосив на потребі використання такого способу освідчення і в інших районах. Темі виявлення алкоголю та наркотиків в закарпатців, які сідають за кермо, приділили багато увагу та прийняли рішення провести ще одну нараду з лікарями-наркологами.

Роман Стефанишин наголосив, що сьогоднішня зустріч – це лише початок посилення співпраці між поліцією та медиками. Вже на початку березня планується підбити перші підсумки тих напрацювань, що визначили сьогодні. У першій половині наступного місяця дві структури проведуть аналіз тих питань, які виникнуть у ході впровадження нових спільних проектів.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

ТЕГИ : Роман Стефанишин

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат