У Воловецькій райлікарні виявили неефективне використання бюджетних коштів

18.12.2018 15:22 КРИМІНАЛ

Держаудитслужба провела фінансовий аудит виконання бюджетних програм Воловецької ЦРЛ.

Було виявлено, що за період з 1 січня по 30 вересня, керівництво закладу неефективно використало 6 млн гривень.

Зокрема було не дотримано законодавства в частині приведення структури штатної чисельності працівників у відповідність до затвердженого фонду оплати праці. Закладом взято бюджетні зобов’язання на оплату праці понад кошторисні призначення, що в свою чергу призвело до збільшення суми заборгованості по заробітній платі на 4,4 млн грн гривень.

Поряд з цим, при наявності кредиторської заборгованості по оплаті праці, керівництвом закладу видавались накази про надання окремим працівникам установи не обов’язкових виплат (надання надбавки за складність та напруженість в розмірі до 50% посадового окладу), чим здійснено додаткове навантаження на загальний фонд установи та збільшено заборгованість по заробітній платі нараховано та виплачено таких надбавок в загальній сумі 403,7 тис. гривень.

Також в ході проведення аналізу було встановлено ряд недоліків, які негативно вплинули на надання установою медичних послуг в процесі оздоровлення населення району. Так, недотримання вимог Бюджетного кодексу України органами місцевого самоврядування в частині укладання договорів про передачу коштів між місцевими бюджетами, призвело до незабезпечення відшкодування понесених установою витрат на лікування населення інших районів області в сумі 1,5 млн грн, не забезпечення належного контролю по наданню платних послуг населенню призвело до недоотримання установою 19,51 тис.гривень.

Крім того, в ході проведення аудиторського дослідження мали місце факти понаднормового списання продуктів харчування на загальну суму 9,59 тис. грн, покриття за рахунок коштів загально фонду видатків, які мали здійснюватись за рахунок коштів спеціального фонду на загальну суму 71,82 тис.гривень.

В Управлінні Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області діє телефон довіри. Зі скаргами, запитаннями та пропозиціями можна звертатися за номером   (0312) 61-76-90 протягом робочого дня. (крім вихідних та святкових днів) з 09 год до 17 год (у п’ятницю з 09 год до 15 год 45 хв).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат