Голова сільради намагався підкупити прикордонника у Рахівському районі (ВІДЕО)

22.11.2018 16:03 КРИМІНАЛ

Ділянка державного кордону з Румунією у межах Закарпатської області залишається найактивнішою щодо спроб незаконного переміщення тютюнових виробів.

Заходи з посилення охорони державного кордону, які проводять підрозділи Мукачівського прикордонного загону, викликають серйозне занепокоєння у контрабандистів щодо можливості ведення їх незаконного бізнесу. Замість припинення незаконних оборудок, місцеві ділки намагаються схилити на свій бік охоронців кордону, втім, безрезультатно.

У відповідь на спробу підкупити прикордонника відділу прикордонної служби «Ділове», спільною міжвідомчою групою у складі оперативників відділу внутрішньої безпеки по Мукачівському прикордонному загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби України, слідчих Управління СБУ у Закарпатській області та прокурорів військової прокуратури Ужгородського гарнізону, затримано на гарячому голову сільської ради одного з прикордонних населених пунктів Рахівського району у момент передачі військовослужбовцю 500 доларів США.

За вказану суму 48-річний житель Рахівського району Закарпаття очікував дозволу від прикордонного наряду на незаконне переміщення через річку Тиса, по якій проходить державний кордон, партії тютюнових виробів до Румунії. Від вчинення правопорушення голову сільради не застерегли навіть трагічні події минулого тижня, коли внаслідок наїзду автомобіля під час затримання групи контрабандистів на державному кордоні загинув начальник відділу прикордонної служби «Ділове» Вадим Березенський.

Заходи з викриття хабародавця проводилися у рамках кримінального провадження, розпочатого за заявою військовослужбовця прикордонного загону, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального Кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Також попередньо встановлено, що затриманий тісно контактував з угрупованням, чиї дії призвели до смерті прикордонника Вадима Березенського. Крім того, йому могла належала частина тютюнових виробів, затримана того дня.

Оперативні підрозділи Департаменту внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби у взаємодії з іншими правоохоронними органами і надалі будуть проводити системні заходи з протидії втягування прикордонників у протиправну діяльність на державному кордоні.

Державна прикордонна служба України

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат