Троє ужгородців обкрадали церкви

Прес-служба прокуратури Закарпатської області 01.02.2018 20:27 КРИМІНАЛ

карпатської області скеровано з обвинувальним актом до суду кримінальне провадження по обвинуваченню трьох ужгородців у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.185 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є крадіжка, тобто таємне викрадення чужого майна, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у приміщення, вчинена організованою групою.

Йдеться про крадіжки з церков. Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом серпня 2017 року вказана злочинна група у аналогічний спосіб вчинила 13 крадіжок із церков різних конфесій, які розташовані на території Ужгородського, Свалявського, Перечинського та Берегівського районів та заволоділи грошовими коштами і майном на загальну суму понад 150 тис.грн.

Правоохоронці затримали всіх трьох підозрюваних відразу після скоєння чергової крадіжки на території Свалявщини.

У ході досудового розслідування з`ясувалося, що троє ужгородців віком 34, 37 і 38 років здійснювали крадіжки за допомогою придбаних заздалегідь інструментів та відмичок. Використовуючи автомобіль, їздили по різних районах Закарпаття та викрадали з храмів усе цінне, що знаходили.

За клопотанням прокуратури Ужгородським міськрайонним судом двом із обвинувачених було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а організатору - тримання під вартою.

За вчинене обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : церква

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат